neděle 23. července 2017

Český pohár handbike – Ostrava 15.7.2017

První ročník nového závodu ČPH v Ostravě je rozhodně něco, co se jinde nevidí. 800 metrů dlouhý okruh v prostředí Hornického muzea Landek, z něhož se více než 500 metrů jede po kostkách. Málo cyklistů má kostky rádo, mezi handbikery neznám nikoho. Silniční handbike nemá
žádné odpružení a galusky nahuštěné na 10 barů přenášejí na kolo a tedy i na ležícího sportovce každou nerovnost. Na povrchu, jaký byl v Ostravě, pak máte radost, když vám nevypadají všechny plomby ze zubů...

Startovní pole bylo v Ostravě mimořádně prořídlé, skoro škoda o tomto závodě vůbec psát. Všechny kategorie startovaly společně a závod byl určen na 40 minut a jedno kolo, tedy poměrně krátký. Trať, jak už jsem psal, byla hodně kostkovaná a taky hodně technicky náročná. Samá zatáčka, obrátka o 180°, úseky, kde předjíždění bylo v podstatě nemožné, nahoru nebo dolů.

Hned po startu jsem se pokusil utrhnout, protože na takto technické trati je to lepší, než s někým soupeřit o každou zatáčku. Podařilo se mi to a zbytek závodu odkroužil na trati sám. Nemůžu říct, že osaměle, protože i v těch asi 7 lidech tam bylo celkem plno. Za 40 minut závodu jsem odjezdil asi 20 kol a cílovou pásku proťal jako první.


Nedokážu teď ještě říci, jestli se do Ostravy vypravím i za rok, protože kostky jsou takovou mojí malou noční můrou, ale na to je ještě brzy... Max Cursoru každopádně patří dík za organizaci závodu a za příjemnou atmosféru, která ho provázela.


Výsledky: cphandbike.cz
Fotogalerie: zijushandicapem.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat